Cum să comand? Contacte
|

Metode de economisire a energiei electrice


Este usor sa economisesti energie si bani daca esti atent la cateva trucuri si daca alegi un furnizor potrivit nevoilor locuintei tale.


  • Utilizeaza becuri LED, care folosesc mult mai putina energie pentru a functiona si sunt mai rezistente decat cele incandescente (simple). Economia sau eficienta becurilor LED este de pana la 8 ori mai mare decit becurile simple.  Trageti atentia la LUMENI sau FLUXUL LUMINOS, el conteaza mai mult decit PUTEREA. Chiar daca esti pe LED, luminozitatea se masoara in LUMENI si cu cit mai mult are sursa de iluminare LUMENI – cu atit mai multa luminozitate. Lumea confuza PUTEREA cu luminozitatea. Este total gresit, tineti cont de LUMENI nu de putere.
  • Alege aparate electronice moderne, mai eficiente – uita-te la clasa A minim si mai sus. Electrocasnicele din clasa A (sau A+, A++) au un randament mai mare pentru mai putini wat ce duce la economii considerabile.
  • In procesul de gatire - In bucatarie, daca ai de ales intre un aragaz electric sau un cuptor cu microunde, opteaza pentru cel din urmă, deoarece acesta foloseste doaro treime din energie, in comparatie cu aragazul electric
  • Foloseste la maxim lumina naturala daca esti in process de constructie sa renovare. Ferestrele panorama va vor economisi + nu veti avea probleme cu vederea. Mai mult, incearca sa ai mai multe surse de lumina in camera – nu te axa doar pe LUSTRA dar combina cu aplice de interior, lampadare. In dependenta de ce faci, poti economisi prin utilizarea corecta a corpurilor de iluminat.
  • In afara casei instaleaza senzori de miscare meniti sa aprindă lumina numai atunci cand acestia detecteaza miscare

  • In camera de baie, ventilatoarele artificiale – sa le schimbati sau procurati pe TIMER. Il programati la cit timp de la conectarea luminii in camera de baie AUTOMAT se dezactiveaza.
  • Ultimul timp este foarte in voga si devine cit mai actual - Instalatiile solare care pot fi integrate montate pe acoperis sau teritoriul adiacent casei. Ele cu siguranta sunt o investitie cu cap ce vor arata randament bun in timp.
  • Iluminatul solar ( aplice exterior/stilpi ) va vin in ajutor pentru a va ilumina curtea/locuinta seara-noaptea. Nu necesita conectiune la sursa de curent, soarele le incarca in timpul zilei, noaptea ele ilumineaza. Tehnologiile modern permit liber sa fie si ele setate la DURATA pe timpul noptii sau chiar cu ajutorul telecomenzii ori aplicatiilor mobile. 

Știri similare

Cum să alegi o lampă pentru o lampă?

Cum să alegi o lampă pentru o lampă?